Om Greenheart

Slider_vitahjärtan2GREEN HEART Art Directorn Maria Sånge och journalisten Helena Kaasik sådde fröet till Green Heart våren 2013. I och med lanseringen börjar vi vårda vårt frö som vi tänker ska gro och växa stor och krispigt grön planta med mängder av blommande guldkorn. I trädgården möts alla intressen som vi samlat på oss under åren. Design, hantverk, estetik, människor, trender, odling, form, färg, fotografi, mat, ekologi och natur, allt har en given plats i det gröna rummet och det är ur allt detta som Green Heart tar avstamp. Vi vill gärna ha idéer och önskemål om vad ni vill att vi ska belysa. Mejla oss på hello@greenheart.nu om du har förslag som du tror passar oss. Vi hoppas att ni som hittat Green Heart ska uppleva den här platsen som en källa för både vila och energigivande inspiration till såväl privata som professionella projekt. Följ oss på FACEBOOK

HelenaSV_150x150
HELENA KAASIK är en Parispendlande skribent och journalist med inriktning på design, inredning och trädgård. Helena har för tillfället ett regelbundet samarbete med Svenska Dagbladets bostadsbilaga Magasinet och TT Spektra samt en rad andra uppdragsgivare. Intresset för odling kommer från uppväxten i Uppsala där trädgården var en förlängning av hemmet i vilken hon tillsammans med familjen spenderade mycket tid. Efter hand har kunskaperna bättrats på genom kurser och arbete med växter på olika sätt, dels i butiker och offentliga trädgårdar, dels genom att odla på egen kolonilott. Trädgårdsintresset har också blivit ett fint sätt att vila ifrån stressen över deadlines och pressen att alltid prestera sitt yttersta. I växter och grönska vilar Helenas sinnen även om det så handlar om en promenad i en park, att betrakta ett fotografi på en växt eller en målning av ett träd.
Helenas mejladress: hello@greenheart.nu
Instagram: greenhearthelena
Pinterest: http://pinterest.com/helenak/green-heart/

Maria
MARIA SÅNGE
 växte upp på landet utanför Helsingborg och har flitigt vandrat i den skånska naturen och hjälpt till med trädgårdsarbete sedan barnsben. De största intressena har sedan dess varit natur, foto, design, musik och konst. Resan inom design och kommunikation startade i New York på Parsons The New School for Design och fortsatte i på Beckmans Designhögskola i Stockholm. Efter utbildningen i Visuell Kommunikation på Beckmans Designhögskola har Maria arbetat som Art Director och Grafisk Designer, fått tre barn gått kurs i trädgård och varit lycklig ägare av koloniträdgård i 10 år. Det fotografiska intresset har odlats genom åren, sedan första mötet med kameran i 5 års ålder, vilket resulterade i ett svartvitt porträtt av morfadern i trädgården.
Marias mejladress: mail@greenheart.nu
Instagram: greenheartmaria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *