Hjärtformad rabattfavorit

Vissa växter får hjärtat att klappa lite extra och här på Green Heart kommer vi med jämna mellanrum att presentera några av våra personliga favoriter. Vi inleder med det vita löjtnanshjärtat.

En favorit i trädgården är löjtnanshjärtat som med sina hjärtformade blommor på bågformas stjälkar bidrar med både struktur och form i rabatten. Vi på Green Heart slår ett extra slag för den vita som lyser upp och förgyller halvskuggiga lägen. Löjtnanshjärtat blir cirka en meter hög och trivs bäst i fuktig, näringsrik och väldränerad jord. Den är härdig i hela landet men bör stå skyddat. Den blommar på försommaren och passar fint tillsammans med gröna växter. Prova att bland den med exempelvis strutbräken som kontrasterar den romantiska löjtnanshjärtat fint i rabatten.

Rabattfavorit

Det vita löjtnshjärtat är i den här trädgården planterad i kanten vid en gång som domineras av klättrande ljusgula honungsrosor vilka bildar ett naturligt tak över gången. Foto: Helena Kaasik, greenheart.nu

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *