Rätt ur jorden

Rätt ur jorden är boken som tipsar om hur du odlar och förvarar grönsaker för eget hushåll.

Att odla grönsaker är en trend just nu och det odlas var som helst där det finns en tom jordplätt; på övergivna järnvägsspår, på tak, på fönsterbräden, i trädgårdar och på kolonilotter.

_Q0A0161

Att odla för självhushållning är i första hand en kul hobby. Men i framtiden kommer det kanske att bli en nödvändighet för vår överlevnad. Om vi vill uppnå ett ekologiskt hållbart samhälle måste vi dessutom sluta att importera livsmedel och slänga mat. Genom att odla själva minskas både importen och svinnet.

_Q0A7088

_MG_8825

Rätt ur jorden handlar om hur man blir själförsörjande på ekologiska grönsaker. En normalstor villatomt räcker för att förse fyra personer med grönsaker året runt. I boken får du tips på hur du odlar och även hur du förvarar grönsaker för att de ska bevaras så länge som möjligt.

_MG_9562

_Q0A8939

Boken är skriven av journalisten och författaren Bella Linde som just nu befinner sig på Nya Zeeland där hon studerar självhushållning på ekologiska gårdar. Bilderna är tagna av Lena Granefelt som förutom att fotografera framför allt trädgårdar, blommor och mat, arbetar som bildredaktör på tidningen Hunger.

_Q0A2598

_39E2109

Rätt ur jorden släpps den 4 mars och kommer att kosta cirka 300 kr.

82b6962c1659666a_800x800ar

Text: Helena Kaasik
Foto: Lena Granefelt

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *