Boken som tar odlandet till nya höjder

Från frö till planta och grönsak eller blomma till frö igen – att själv kunna odla och föröka de bästa varianterna av sina växter är det roligaste och mest värdefulla man kan göra som odlare. Åtminstone om man ska tro Johnny och Barbro på Runåbergs fröer.

Växterna vill inget hellre än att gå i blom, bilda frö och sprida sin avkomma i så stort antal som möjligt. Hur man med enkla medel kan hjälpa och även förbättra utsädet från de utvalda växterna kan man läsa i boken om Runåbergs fröer (Natur & Kultur). På fröfirman som numera ligger i Bohuslän har man testat fröer för nordiskt klimat sedan början på 1980-talet. För att hitta de mest odlingsvärda sorterna började man beställa fröer från USA och i boken delar Barbro och Johnny på Runåbergs med sig av sina erfarenheter när det gäller allt från försådd till odling av grönsaker och blommor och hur man slutligen tar tillvara på fröna. Köp boken här.

Boken om Runåbergs fröer skriven av Johnny Andreasson (Natur& Kultur) bilden är publicerad med tillstånd från förlaget. Illustrationer av Katy Kimbell.Boken om Runåbergs fröer skriven av Johnny Andreasson (Natur& Kultur) bilden är publicerad med tillstånd från förlaget. Illustrationer av Katy Kimbell. 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *