Förvara dina fröer i Green Hearts fröpåse

Skriv ut, klipp till, klistra. Green Heart bjuder dig på en fröpåse som du kan förvara dina egenodlade fröer i.

Förr var det framför allt överlevnad och en önskan om att förbättra som drev människor att odla sina fröer själv. Idag är det kanske främst för skönheten och den lustfyllda i att sluta odlingscirkeln helt och fullt som vi lockas till att ta tillvara på fröerna i våra trädgårdar.

Men det finns en mängd andra skäl till varför det är bra att odla sina egna fröer. De är gratis, man kan dela med sig av överskottet samtidigt som man får ekologiskt frö odlat i Sverige och i nordiskt klimat till exempel. I boken om Runåbergs fröer finns utförlig information om hur du går tillväga. Vi bjuder på en fröpåse som Green Hearts Maria Sånge tagit fram. Skriv ut, klipp till, klistra och du har en fröpåse redo att fyllas på med riktigt torra fina fröer från egna odlingar – att spara till dig själv eller ge bort som gåva.

Tänk på miljön och skriv bara ut så många som du behöver. Använd gärna miljövänligt papper och lim. Förvara fröpåsarna torrt och sval tills det är dags att använda dem igen.

Fröpåse_no1_vikt

Skriv ut och klipp längs ytterkanten och vik vid de streckade linjerna. Klistra sedan igen sidoflikarna med lim eller dubbelhäftande tape. Klicka på bilden för att ladda ner pdf.

Text: Helena Kaasik, Illustration: Maria Sånge, greenheart.nu

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *